Wij zijn Angela

/ /
Opties
Gegevens
ISBN 9789492928931
Verschijningsdatum 05-03-2020
Pagina's 160
Omschrijving

Ze werd negen keer op rij verkozen tot machtigste vrouw ter wereld door zakenblad Forbes; ze is het langstzittende staatshoofd van Europa; ze maakte zich sterk voor het toelaten van vluchtelingen; ze is de belichaming van politieke competentie: Angela Merkel. Een powervrouw die geen tijd heeft voor bullshit.

Al jarenlang valt ze op door haar kleding, altijd een felgekleurd jasje op een donkere broek. Maakt haar dat tot een stijlicoon? Is ze feminist - soms tegen wil en dank? Er zijn weinig politici over wie de media zo verdeeld kunnen zijn, maar één ding is zeker: om Merkel kan niemand heen. Sie schafft das!

Tien vrouwen delen hun visie op de bondskanselier van Duitsland en brengen tegelijkertijd grotere onderwerpen in beeld: vrouwen in de politiek, wat maakt iemand wel of niet tot rolmodel, het politieke klimaat van Europa - en onvermijdelijk - dat van de rest van de wereld. Waarom zijn wij zo onder de indruk van haar?

Met een inleiding van Marcia Luyten (1971), journalist, schrijver en presentator van onder andere Met het oog op morgen

Met bijdragen van Margriet Brandsma, Els Kloek, Cécile Narinx, Madeleijn van den Nieuwenhuizen, Devika Partiman, Wilma de Rek, Manon Uphoff, Evelien van Veen, Sophie Derkzen en Floor Houwink ten Cate.

Toon meer