De vergeten talen van Indonesië – Expeditie Poetry #8

Expeditie Poetry #8

Er is het oude Indië, met zijn vele vormen en variëteiten van het Maleis, en het huidige Indonesië waarin het Bahasa de standaardtaal is. Hoe heeft de poëzie zich tijdens deze verandering van landtalen ontwikkeld? Welke dichters waren belangrijk in Indië, welke in Indonesië?

Deze middag gaan we op reis en ontdekken we een aantal krachtige stemmen uit dit land met haar haast ontelbare, prachtige eilanden. We zoeven langs het oude Indië, maar kijken vooral naar de moderne tijd. Langs het werk van Amir Hamzah (Indonesische dichter en nationale held, Chairil Anwar (revolutionair idealist), Toety Heraty (de intellectuele, vrouwelijke stem), Rendra (charismatische dichter bij uitstek) en Goenawan Mohamad (naast dichter ook prijswinnende journalist).

Dichter Ellen Deckwitz komt lezen uit haar bundel Hogere natuurkunde over de Indische wortels van haar familie. En Esther Scheldwacht, actrice, leest gedichten die alle vormen en kleuren van het land oproepen. Universitair docent Moderne Nederlandse Letterkunde Peter van Zonneveld is er ook bij.

Voor mee informatie en kaartverkoop klik hier.