Van Piere: Lezing Marli Huijer 'De toekomst van het sterven'

07-08-2022 11:00, Emmasingel 29, Eindhoven

Filosofiecafé met Marli Huijer over De toekomst van het sterven

Tickets á 2,50 euro inclusief consumptie Coffeelovers (die na afloop van de lezing in te wisselen is) verkrijgbaar via info@vanpiere.nl
Inloop vanaf 10.30u

Duizenden jaren was onsterfelijkheid alleen weggelegd voor de goden. Tegenwoordig willen verouderingsdeskundigen en transhumanisten dat mensen minstens honderd jaar in gezondheid kunnen leven om vervolgens snel en pijnloos de wereld te verlaten. Hoe verhouden we ons tot de laatste levensfase? Bereiden ziektes en aftakeling ons voor op de dood? Is de zorglast van de laatste levensfase nog op te brengen als de hele samenleving ouder wordt? Zijn er grenzen aan de groei van de levensduur? Bestaat er zoiets als een juist moment van sterven?


Marli Huijer (1955) is emeritus hoogleraar publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en was van 2015 tot 2017 Denker des Vaderlands. Zij is opgeleid tot filosoof en arts en promoveerde op het late werk van Michel Foucault in relatie tot ongeneeslijke ziektes. Van haar hand verschenen o.a. Beminnen. Nieuw licht op seksuele vrijheid (2018), Discipline (2013) en Ritme (herziene versie, 2015).