International Literature Festival Utrecht - Jeanette Winterson

30-09-2023 13:00, Utrecht, Achter de Dom 14, 3512 JP Utrecht

Exploring Stories

Exploring Stories is de grote festivaldag van ILFU met meer dan 20 internationale schrijvers in 4 zalen, signeersessies, muziek en gesprekken over de grote thema’s van onze tijd.

Jeanette Winterson

Jeanette Winterson (1959) is auteur van achttien boeken, waaronder Waarom gelukkig zijn als je normaal kunt zijn, Sinaasappels zijn niet de enige vruchten en De passie. Haar werk is met talrijke prijzen bekroond, waaronder de Whitbread Award voor beste debuutroman (voor Sinaasappels zijn niet de enige vruchten), de E.M. Forster Award en de Stonewall Award. In september 2023 presenteren we op het ILFU samen met uitgeverij Pluim Wintersons nieuwe boek De nachtzijde van de rivier, een maand voordat de Engelse uitgave verschijnt.

Datum Za. 30 Sep.

Tijd 13:00 - 21:30

Locatie TivoliVredenburg

Prijs 22,50 (Members €18/ <25 €12,50)Word Member

Voertaal English, Nederlands 

Koop tickets

Exploring Stories is een festivaldag vol programma’s in vier zalen, die aanvoelt als een ontdekkingstocht. Op verschillende podia in TivoliVredenburg hoor je gesprekken met auteurs, journalisten en denkers uit alle windstreken die hun verhalen en gedachten over de wereld van nu met ons delen. Fictie- en non-fictieschrijvers, journalisten, politici, dichters en filosofen ontmoeten elkaar voor gesprekken over dé thema’s van deze tijd, zoals klimaatverandering, racisme, feminisme en het gevaar van AI. Daarnaast onderzoeken we ook de onderliggende sociale factoren die ons leven bepalen zoals eenzaamheid, vriendschap in tijden van polarisatie en de vraag hoe we met zaken als trots, (on)macht en jaloezie omgaan. 

Klik hier voor meer informatie en hier voor tickets.