Kunstfestival Watou: Nisrine Mbarki 'Oeverloos'

28-08-2022 15:00, Parochiezaal Watou, Blauwhuisstraat 5, 8978 Watou

Residentensessies

Het Huis van de Dichter is een schrijfresidentie in Watou. Het Huis organiseert het hele jaar door korte termijn-residenties voor auteurs die in Vlaanderen, in Nederland en bij uitbreiding in Zuid-Afrika wonen en werken.

Tijdens de residentensessies gaat literair journaliste Jelle Van Riet in gesprek met de dichters en lezen de residenten voor uit eigen werk.

Nisrine Mbarki (1977) is schrijver, docent en vertaler. Ze werd in Nederland geboren, woont in Amsterdam maar bracht een groot deel van haar kindertijd door in Marokko. Ze is schrijver, dichter, columnist, vertaler en programmamaker. Mbarki geeft filosofie-en literatuurlessen aan jonge kinderen. Als literair vertaler vertaalt ze poëzie uit het Arabisch naar het Nederlands. Haar gedichten en columns verschijnen regelmatig in literaire tijdschriften als De Gids, De Revisor, Tirade en Het Liegend Konijn. In haar poëziedebuut Oeverloos hertekent ze met mededogen voor al wat leeft de wereldkaart, en verkent ze de grenzen van de verschillende gedaanten die ze zelf belichaamt: moeder, dochter, vrouw, schrijver. 

Standaardtarief: €5.00

Klik hier voor meer informatie en tickets.