Finissage 'Migranten in Parijs' met Massih Hutak

Tussen 21 september 2019 en 2 februari 2020 exposeert het Stedelijk werken van onder andere Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Kees van Dongen. Ook wordt voor het eerst in ruim zestig jaar de 38 werken tellende collectie Chagalls van het museum getoond. Een aantal schilderijen is speciaal voor de tentoonstelling gerestaureerd. 

De kunstenaars, fotografen en grafisch ontwerpers die worden uitgelicht in de expositie zijn in de eerste helft van de vorige eeuw naar Parijs gemigreerd, wat toen gold als hét kunstcentrum van de wereld. Met de tentoonstelling wil het Stedelijk laten zien dat de kunstenaars – ondanks hun succes – zich toch vaak buitenstaanders voelden in de Franse hoofdstad. 

Tijdens de laatste vrijdagavond van de tentoonstelling, Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs, blikt het Stedelijk terug. Massih Hutak richtte de Salon in; hierin zet hij de bezoekers aan tot reflectie en verbinding. Deze finissage gaat in op  de vragen die aan bezoekers in de Salon zijn gesteld en de meest opvallende uitkomsten.

Klik hier voor tickets.

Fotografie Hutak: Ilja Meefout