Toine Heijmans

Buitendijks

/ /
Opties
Gegevens
ISBN 9789493339354
Verschijningsdatum 10-10-2024
Pagina's 252
Omschrijving

Willem de Waal bewoont een tentje in de uiterwaarden van een grote rivier. Hij is jong en sterk en leeft alleen met de natuur die hem omringt, met de bomen en planten en uitgestorven dieren, onder de bescherming van een eeuwenoude zwarte populier. Niemand weet van zijn buitendijkse bestaan, of wel?

 

Pas wanneer hij wordt verjaagd uit zijn terrein, begrijpt Willem dat zelfs de wildernis wordt beheerst door menselijk ingrijpen. En dat hij in zijn zelfgekozen eenzaamheid afhankelijk is van anderen, die net als hij op hun eigen manier naar vrijheid zoeken, en steeds weer onverwacht opduiken tot duidelijk wordt wat ze van hem willen. Buitendijks is een magisch, ontroerend verhaal over de macht van de natuur en de onmacht van de mens, die ondanks zijn vernuft nooit is opgewassen tegen het onvermijdelijke. 

 

Toine Heijmans werd bekend met romans over de zee en het hooggebergte, en neemt zijn lezers nu mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis. Een schitterend halfland van angst en hoop, ingeklemd tussen hoge dijken, waar alles permanent verandert en niets is wat het lijkt. Hier zijn de seizoenen en de waterstanden nog de baas, en de eeuwige rivier. Een fascinerend decor voor een roman over zoeken naar vrijheid in de onvergeeflijke natuur.

Toon meer