Hesna Al Ghaoui

De kracht van angst

EUR 23.99

DE VRAAG DIE HESNA AL GHAOUI, OORLOGS- CORRESPONDENT VOOR DE HONGAARSE TELEVISIE IN CONFLICTGEBIEDEN, HET MEEST WORDT GESTELD IS: ‘HOE KOMT HET DAT JE NIET BANG BENT?’ HAAR ANTWOORD STELT DE VRAGER VAAK TELEUR: ‘IK BEN DOODSBANG!’ ZE HEEFT HET LIEVER OVER: ‘HOE GA JE DAARMEE OM? LAAT JE ANGST HET BESTE OF HET SLECHTSTE IN JE NAAR BOVEN BRENGEN?’

In tegenstelling tot wat we graag willen geloven is een leven zonder angst onmogelijk, maar angst hoeft niet per se negatief te zijn. Het kan ook een brandstof zijn die ons in staat stelt onze capaciteiten tot het uiterste te benutten, en die in gevaarlijke situaties onvoorstelbaar altruïsme naar boven kan brengen. In een tijd waarin politici en terroristen onze angstgevoelens exploiteren voor hun eigen gewin, is het des te belangrijker om over angst na te denken. Als we bereid zijn angst te accepteren, kunnen we die constructief inzetten en kunnen we ons brein leren de situatie vanuit een nieuw perspectief te beschouwen.

Hesna Al Ghaoui combineert in dit boek populaire wetenschap met haar ervaringen uit conflictgebieden enerzijds, en haar angsten als moeder anderzijds. Joris Luyendijk schreef het voorwoord.

AuteurHesna Al Ghaoui
PrijsEUR 23.99
Ebook prijsEUR 12.99
ISBN9789492928115
Verschijningsdatum12-02-2019

Uitgeverij Pluim

Nieuwsbrief