Puck de Klerk

Halfweg

/ /
Opties
Gegevens
ISBN 978 94 932 5650 7
Verschijningsdatum 12-05-2022
Pagina's 160
Bindwijze Paperback
Omschrijving

Halfweg is het verhaal van tweeling Sal en Lau. Nadat Sals lichaam op ’t landje wordt gevonden, gaat Lau op onderzoek uit: wie of wat is verantwoordelijk voor Sals dood? Maar wie erbij wil horen, zo blijkt al snel, kan maar beter geen lastige vragen stellen. Zeker niet als de waarheid iets is om je voor te schamen. In de familie en op het woonwagenkamp wordt gezwegen.

 

Lau liet Sal op Halfweg achter om alleen verder te gaan. Het ene probleem opgelost, heeft ze er een ander bij gekregen: een eindeloos schuldgevoel.

 

Halfweg gaat over beschadigde mensen die (onbedoeld) anderen beschadigen. Waarom kan de een prima verder leven maar besluit de ander, die onder dezelfde omstandigheden is opgegroeid, dat het niet gaat?


Halfweg is een requiem en op persoonlijke ervaringen gebaseerd.

 

'Indringend boek over een onaangepast gezin uit een onaangepast milieu. In krachtige trekken schets Puck personages die elk een eigen strijd voeren om in de maatschappij te passen. Maar voor ieder van hen is de vraag: past de wereld wel op hen? De gekte van de karakters resoneert op huiveringwekkende manier met een collectieve waanzin die in de wereld van nu maar al te actueel is geworden.' – Jan van Aken (schrijver van onder andere De Afvallige en De ommegang)

Toon meer