Anjet Daanje

Veelvuldig en alleen

/ /
Opties
Gegevens
ISBN 9789493304796
Verschijningsdatum 08-06-2023
Pagina's 352
Omschrijving

Daan ligt al zeven jaar in bed, maar hij is niet ziek. Hij heeft zich vrijwillig in zijn kamer teruggetrokken. Hij kijkt televisie, luistert muziek, leest, en elke dag komen er vrienden op bezoek om hem over hun leven te vertellen. In hun overzichtelijke verhalen is de wereld veilig ver weg. Hoewel Daan doet voorkomen alsof hij uit intellectuele overwegingen in bed blijft, is er een reden van grotere betekenis. Door een op het eerste gezicht onbelangrijke beslissing is er zeven jaar geleden iets vreselijks gebeurd, en nu is hij bang voor de consequenties die zijn daden kunnen hebben. Aan de hand van de verhalen van zijn bezoekers en van zijn eigen herinneringen probeert hij de aanleiding en de gevolgen van die fatale beslissing te achterhalen. Maar hoe meer zijn bezoekers hem vertellen, en hoe dieper hij in zijn geheugen graaft, des te ongrijpbaarder de waarheid wordt. Tot de geschiedenis zich lijkt te herhalen.

Veelvuldig en alleen is een meeslepende roman over de dubbelzinnige waarheid, de onbetrouwbaarheid van herinneringen en over schuld in haar vele grillige gedaanten.

Toon meer

Reacties

‘Dat is precies het bijzondere van deze roman. (…) Ze analyseert alsof dit een interessante schaakpartij betreft die van alle kanten bekeken kan worden en waarvan zoveel mogelijk varianten aan bod moeten komen.’ — Kees ’t Hart

‘In Veelvuldig en alleen speelt Anjet Daanje een geraffineerd spel met werkelijkheid en fantasie.’ – Friesch Dagblad

Toon meer