Samantha Power

'Een probleem uit de hel'. Amerika, het Westen en het tijdperk van de genocide

/ /
Opties
Gegevens
ISBN 9789493339477
Verschijningsdatum 13-05-2024
Pagina's 704
Omschrijving

‘Dit nooit weer,’ zwoeren de Amerikaanse leiders – maar de bladzijden van de twintigste eeuw zijn doordrenkt van bloed. Van de Armeense genocide tot de etnische zuiveringen van Kosovo en Darfur: men wist wat er op het spel stond, maar de Verenigde Staten keken keer op keer weg en grepen niet in. Waarom?

 

Samantha Power laat door middel van directe interviews met topbeleidsmakers, klokkenluiders en slachtoffers van de genocides, en duizenden pagina’s aan eens geheime documenten zien hoe de macht zich achter de schermen in bochten wrong om weg te kijken van de massamoorden van onze moderne geschiedenis.

 

Dit boek is het verbijsterende verslag van politiek en menselijk falen en de mechanismen die eraan ten grondslag liggen. Powers combinatie van nauwgezette politieke analyse en historisch bewustzijn zorgt ervoor dat dit boek binnenkomt als een mokerslag. Een terecht met de Pulitzerprijs bekroonde klassieker, die de machtsstructuren van ons huidige tijdsgewricht in een nieuw licht plaatst. Gezien de huidige conflicten in de wereld is de vraag relevanter dan ooit: waarom duurt het zo lang voor de internationale gemeenschap ingrijpt bij escalerende oorlogsdaden?

 

Vertaald door Joke Traats.

Toon meer