Puck de Klerk

Halfweg

/ /
Opties
Gegevens
ISBN 978 94 932 5650 7
Verschijningsdatum 12-05-2022
Pagina's 160
Omschrijving

Pluimcast over 'Halfweg' met Puck de Klerk

Halfweg is het verhaal van tweeling Sal en Lau. Nadat Sals lichaam op ’t landje wordt gevonden, gaat Lau op onderzoek uit: wie of wat is verantwoordelijk voor Sals dood? Maar wie erbij wil horen, zo blijkt al snel, kan maar beter geen lastige vragen stellen. Zeker niet als de waarheid iets is om je voor te schamen. In de familie en op het woonwagenkamp wordt gezwegen.

 

Lau liet Sal op Halfweg achter om alleen verder te gaan. Het ene probleem opgelost, heeft ze er een ander bij gekregen: een eindeloos schuldgevoel.

 

Halfweg gaat over beschadigde mensen die (onbedoeld) anderen beschadigen. Waarom kan de een prima verder leven maar besluit de ander, die onder dezelfde omstandigheden is opgegroeid, dat het niet gaat?


Halfweg is een requiem en op persoonlijke ervaringen gebaseerd.

 

'Indringend boek over een onaangepast gezin uit een onaangepast milieu. In krachtige trekken schets Puck personages die elk een eigen strijd voeren om in de maatschappij te passen. Maar voor ieder van hen is de vraag: past de wereld wel op hen? De gekte van de karakters resoneert op huiveringwekkende manier met een collectieve waanzin die in de wereld van nu maar al te actueel is geworden.' – Jan van Aken (schrijver van onder andere De Afvallige en De ommegang)

Toon meer

Reacties

'Dapper en liefdevol eerbetoon.' – ZIN

 

‘Een rauwe debuutroman.’ – Het Parool

 

‘Een indringend, schrijnend portret.’– Booksandmacchiatos.com'Puck de Klerk schets een rauw en eerlijk beeld van een vrouw die haar tweelingbroer langzaam verliest door de waanzin in zijn hoofd. [...] Uit de informatie op de achterkant van het boek blijkt dat Halfweg gezien kan worden als een requiem dat op persoonlijke ervaringen is gebaseerd. Dat maakt het allemaal nog extra indrukwekkend. Dit soort dingen meemaken is al heel wat, maar het getuigt van lef om de verhalen te delen met de buitenwereld. En dan ook nog eens in een fraaie schijfstijl, waar tussen de ellende ook veel moois te vinden is. Bijvoorbeeld de manier waarop ze het winterlandschap in en rond Halfweg beschrijft.' – Mixed Grill

 

'Zodra je de laatste bladzijde van Halfweg hebt omgeslagen, heb je geen andere keus dan het boek een paar dagen te laten bezinken. Adem in, adem uit…' – Turn that page

Toon meer