Boekenweek 2019

25 maart 2019

Deze week (23 t/m 31 maart) is het Boekenweek! Het thema dit jaar is De moeder, de vrouw. Daarom zetten wij drie van onze boeken extra in het zonnetje:

Roos Schlikker schreef met Moeder van glas een bijzonder boek over haar bipolaire moeder, die zich haar hele leven achter een masker heeft moeten schuilhouden.

Nico Dijkshoorn schrijft in Ooit gelukkig dat hij kort na het overlijden van zijn moeder zich realiseert dat hij eigenlijk nooit interesse in haar heeft getoond. Twee beroertes en veel paniekaanvallen zorgen ervoor dat hij noodgedwongen naar zichzelf moet kijken in plaats van naar zijn omgeving.

Iedere moeder de vrouw heeft een vulva! V - van vulva tot vagina gaat over alles wat je moet weten over de vulva: menstruatiemanagement, anticonceptie, pilmoeheid, de vulva in de kunst, zwangerschap, bevalling, de overgang. Met dit boek willen we een einde maken aan de schaamtecultuur en het vrouwelijk lichaam nu eens echt helemaal op de kaart zetten.

Hier vind je onze auteurs tijdens de Boekenweek:

Maandag 25 maart om 17.00 uur is Jente Posthuma te gast in Spui 25 om een ode te brengen aan 'De vader de man'.

Diezelfde avond is Nico Dijkshoorn te gast bij Up! Talkshow in De Nieuwe Liefde om het te hebben over praten over de dood.

Op vrijdag 29 maart om 16.00 uur is Henk Rijks in boekhandel Venstra voor een stukje taart en een ontmoeting met zijn lezers.

Later die middag is Nico Dijkshoorn om 17.00 uur te gast in boekhandel Kooyker om te vertellen over zijn nieuwe boek Ooit gelukkig.

Meer informatie over de evenementen vind je in onze agenda
.