'De Warnow' van Hans Steketee

Zee kiezen met vrienden, muziek maken en leven van de wind – voor Arnoud is dat het ultieme idee van vrijheid. In 2013 vertrekt hij met zijn vriendin Tirza en zes anderen op zijn zelf verbouwde schip, de Warnow, naar Schotland en Noorwegen, op zoek naar het noorderlicht. Nadat ze bijna schipbreuk hebben geleden gaat een deel van de bemanning van boord. Maar Arnoud, Tirza en Peter besluiten hun avontuur door te zetten.
Hans Steketee,NRC-journalist en zeezeiler, raakt in de ban van dit verhaal. In het kielzog van de Warnow reist hij van Schiedam naar Schotland en probeert te begrijpen wat er tijdens die laatste oversteek is gebeurd. Wie was Arnoud? Wat bewoog hem? Waarom dwong hij de Warnow op de ruige Noordzee te varen, terwijl het scheepje hier niet voor was gebouwd? In een meeslepende reconstructie laat Steketee zien waar de gedroomde en de echte zee elkaar vinden.

In de media:

- Op 24 september verscheen er een interview met Hans Steketee in AD

- Op 24 september was Hans Steketee ook te gast bij Met het oog op morgen
‘Geweldig en fabuleus boek.’ - Wilfried de Jong

- Op 30 september was Hans Steketee te gast bij De Wereld Draait Door. Kijk het fragment hier terug.
‘ Een Imposant en indrukwekkend boek. Prachtig’ - Matthijs van Nieuwkerk.

Recensies:

‘Een boek waaraan ik geen weerstand kon bieden. Hans Steketee laat je de zuigende werking voelen van het onbezonnen avontuur. De Warnow lezen voelt als scheep gaan bij windkracht 10.' - Frank Westerman