Uitgeverij Pluim, de nieuwe uitgever van Salman Rushdie

10 augustus 2022

Het is een grote eer om aan te kondigen dat wij de nieuwe roman van Salman Rushdie gaan uitgeven. Tegelijkertijd met de Engelse editie verschijnt in februari 2023 de vertaling van Victory City. Salman Rushdie zal tijdens zijn tournee ook Nederland bezoeken.

Tegelijkertijd verschijnen bij Uitgeverij Pluim ook drie andere belangrijke boeken van Rushdie: Middernachtskinderen, De duivelsverzen en Joseph Anton.

‘Na jaren Rushdies uitgever te zijn geweest en aan tientallen van zijn boeken te hebben gewerkt is het een grote eer om zijn boeken in het fonds van Uitgeverij Pluim te verwelkomen.’ – Mizzi van der Pluijm, uitgever

***

Salman Rushdie is schrijver van veertien romans en meerdere verhalenbundels. Voor Middernachtskinderen won hij de Booker Prize en de Best of the Booker. Hij schreef vier non-fictie boeken, waaronder Joseph Anton.

Rushdie is lid van de American Academy of Arts and Letters en Distinguished Writer in Residence aan New York University. In 2007 werd hij geridderd voor zijn verdiensten aan de literatuur.