Vertaalrechten Boekenweek geschenk Hanna Bervoets verkocht

31 mei 2021

Vertaalrechten Boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets verkocht aan Amerika, en zes andere landen

De afgelopen weken werden de vertaalrechten van het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen van Hanna Bervoets al voor verschijning verkocht aan zeven landen, waaronder Amerika. De rechten werden op grond van een vertaling verkocht door haar agent Lisette Verhagen van PFD in Londen. De vertaling werd gemaakt door Emma Rault. De biedingen op de internationale filmrechten zijn nog in volle gang.
Niet eerder werd een Boekenweekgeschenk al voor publicatie aan zoveel landen verkocht. Ook de vertaalrechten van Bervoets roman Welkom in het Rijk der zieken werden verkocht.

Wat wij zagen verschijnt in maart 2022 bij het Amerikaanse uitgeefhuis Houghton Mifflin Harcourt (HMH).

‘De stem van Hanna en de zeggingskracht van dit werk zijn onontkoombaar en urgent. Er komt geen enkele andere roman in me op die zo helder in beeld brengt hoe het dagelijks leven van de content moderator eruitziet, wat er onder de motorkap van onze levens op sociale media gebeurt en welke enorme psychologische tol de mensen betalen die dat werk doen. Je krijgt een spiegel voorgehouden hoe sociale media zich in onze geesten hebben genesteld, vaak met catastrofale persoonlijke en politieke gevolgen. Dat allemaal terugzien in een verhaal met zo’n strakke spanningsboog en zo’n dwingend ritme, maakt Wat wij zagen alleen maar overtuigender,' zegt redacteur Naomi Gibbs van HMH over het boek.

De verschillende buitenlandse uitgevers hebben de rechten middels spannende biedingsronden verworven. Inmiddels zijn de rechten verkocht aan:

Carl Hanser Verlag (Duitsland)
Le Bruit du monde (Frankrijk)
Picador (UK)
Houghton Mifflin Harcourt (USA)
Mondadori (Italie)
Strawberry (Noorwegen)
Gummerus (Finland)

De biedingen in Zweden en Rusland lopen nog.

Wat wij zagen wordt deze week cadeau gegeven door de boekhandel aan iedereen die voor €15,00 aan Nederlandstalige boeken koopt. Wat wij zagen is een uitgave van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

Recent verscheen bij Uitgeverij Pluim van Hanna Bervoets Een modern verlangen. Zij schreef zeven romans, waaronder Alles wat er was en Welkom in het Rijk der zieken.