Online Leesclub met Jente Posthuma – Waar ik liever niet aan denk

3 juni 2020

Online Leesclub met Jente PosthumaWaar ik liever niet aan denk

Op dinsdag 16 juni om 20.00 uur vindt er op Zoom een Online Leesclub plaats. De leesclub zal gaan over Waar ik liever niet aan denk, de tweede roman van Jente Posthuma. Wil jij Waar ik liever niet aan denk bespreken met andere boekenliefhebbers en de schrijver? Stuur dan een mail naar info@uitgeverijpluim.nl om je aan te melden voor de leesclub.

Waar ik liever niet aan denk

Als je hard je best doet en denkt: dit ga ik voor de rest van mijn leven onthouden, dan onthoud je het. Alleen mensen houd je er niet mee vast. Die kunnen gewoon opstaan en het beeld uit lopen. Gelukkig heeft de hoofdpersoon een tweelingbroer, de enige van wie ze zeker is, waardoor ze dus nooit echt alleen zal zijn. Tenminste, dat denkt ze. Zij verzamelt truien. Hij heeft twee katten. Ze houden allebei van New York, en zouden er, wat er ook gebeurde, samen heen verhuizen op hun achtentwintigste. Maar opeens wil hij liever een tijdje zonder haar. Waar ik liever niet aan denk beschrijft op bedrieglijk nonchalante, maar uiterst indringende wijze wat er gebeurt als de persoon op wie je je hele bestaan hebt gebouwd er plotseling niet meer is.

Wat er van je wordt verwacht

  • Dat je deelneemt aan de leesclub op Zoom. Als je je aanmeldt krijg je een mail met meer informatie en een link om deel te nemen aan de Zoom chat. (De leesclub zal zo’n 40 minuten duren)
  • Dat je het boek Waar ik liever niet aan denk van Jente Posthuma hebt gelezen.
  • Dat je leuke vragen kunt stellen over het boek.

Over Jente Posthuma

Jente Posthuma (1974, Enschede) debuteerde in 2016 met Mensen zonder uitstraling. De roman stond op de shortlist van de Dioraphte Literatour Prijs, de longlist van de ANV Debutantenprijs en werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs. Met haar man, fotograaf Bas Uterwijk, maakte ze het kleine fotoboek Probeer een beetje goed over me te denken (2016), over de zelfgekozen dood van Uterwijks vader. Posthuma studeerde Literatuurwetenschap. Ze begon als journalist, deed lange interviews voor o.a. De Groene AmsterdammerNRC-next en De Volkskrant. Haar korte verhalen verschenen in onder meer De RevisorDas MagazinHollands Maandblad en De Gids. Waar ik liever niet aan denk is haar tweede roman.