De goede mama. 13 visies van moeders van kleur

/ /
Opties
Gegevens
ISBN 9789493256101
Verschijningsdatum 30-05-2023
Pagina's 144
Omschrijving

Een intieme en openhartige kijk op het opvoeden van kinderen van kleur in Nederland

Alle boeken van de wereld kunnen je niet voorbereiden op het moederschap. Moederschap is intens, meedogenloos en boeiend, in alle betekenissen van het woord. Met vallen, opstaan en veel tranen sla je je als moeder door elke dag heen. Moederschap is liefde, moederschap is verlies, moederschap is slapeloze nachten, moederschap is zorgen en nog veel meer.

In De goede mama: 13 visies van moeders van kleur vertellen moeders van kleur uit heel Nederland over hun strijd, ervaringen, verliezen, hoogtepunten en pijnpunten van het opvoeden van kinderen van kleur in Nederland. Een kennismaking met verschillende werelden waarin we gastvrij zullen worden ontvangen.

Met bijdragen van:

Rowan Blijd, Senae Chakrouni, Ernestine Comvalius, Marisella de Cuba, Nathalie Emanuels, Hoda Hamdaoui, Mona Hegazy, Chee-Han Kartosen-Wong, Diana Khayyata, Fatima Lamkharrat, Patty Rudge, Brenda Suitela en Tsega Worku.

 

Samensteller Naima El Maslouhi studeerde journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Na haar studie schreef ze voor kranten als Utrechts Nieuwsbladnrc en de Volkskrant. El Maslouhi woont sinds 2012 met haar gezin in Antwerpen, waar ze in een centrum werkt dat zich richt op kwetsbare vrouwen met een migratieachtergrond. De rode lijn in haar leven is en blijft maatschappelijke betrokkenheid.

Dipsaus Podcast, de tweewekelijkse podcast door en voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Dipsaus is opgericht door Anousha Nzume, Ebisse Rouw en Mariam El Maslouhi. 

Toon meer

Reacties

Over De goede immigrant:

‘Omdat het hoog tijd is om nieuwe stemmen te laten horen in de nog altijd witte boekenwereld.’ Bregje Hofstede

‘Belangrijk om verhalen vanuit niet-eurocentrische invalshoeken te lezen.’ Nina Jurna, correspondent Latijns-Amerika voor NRC Handelsblad

‘De toon in de bundel is behalve strijdbaar ook intiem, precair, rauw en even vaak humoristisch, relativerend en wijs.’ De Reactor

 

Toon meer