De goede mama

/ /
Opties
Gegevens
ISBN 9789493256101
Verschijningsdatum 31-12-2022
Pagina's 220
Bindwijze Paperback
Omschrijving

Alle boeken van de wereld kunnen je niet voorbereiden op het moederschap. Moederschap is intens, meedogenloos en boeiend, in alle betekenissen van het woord. Met vallen, opstaan en veel tranen sla je je als moeder door elke dag heen. Moederschap is liefde, moederschap is verlies, moederschap is slapeloze nachten, moederschap is zorgen en nog veel meer.

Hoewel moederschap een universele ervaring is, is er weinig bekend over de particuliere ervaringen van vrouwen met een migratieachtergrond. In De goede mama: 12 visies van moeders van kleur vertellen moeders van kleur uit heel Nederland over hun strijd, ervaringen, verliezen, hoogtepunten en pijnpunten van het opvoeden van kinderen van kleur in Nederland. Zij gebruiken daarvoor hun eigen woorden en belevingswereld. Een kennismaking met verschillende werelden waarin we gastvrij zullen worden ontvangen.

 

Met bijdragen van onder anderen:

Rowan Blijd, Senna Chakrouni, Ernestine Comvalius, Hoda Hamdaoui, Mona Hegazy, Chee-Han Kartosen-Wong, Diana Khayyata, Fatima Lamkharrat, Patty Rudge en Brenda Suitela. 

 

Dipsaus Podcast, de tweewekelijkse podcast door en voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Dipsaus is opgericht door Anousha Nzume, Ebisse Rouw en Mariam El Maslouhi. 

 

 

 

Toon meer

Reacties

Over De goede immigrant:

‘Omdat het hoog tijd is om nieuwe stemmen te laten horen in de nog altijd witte boekenwereld.’ Bregje Hofstede

‘Belangrijk om verhalen vanuit niet-eurocentrische invalshoeken te lezen.’ Nina Jurna, correspondent Latijns-Amerika voor NRC Handelsblad

‘De toon in de bundel is behalve strijdbaar ook intiem, precair, rauw en even vaak humoristisch, relativerend en wijs.’ De Reactor

 

Toon meer