Vitale Ideeën voor de wereld van morgen

Parasiet der kwetsbaren. Een nieuwe kijk op de gezondheidszorg. van Wanda de Kanter

Als we onze samenleving sterk en veerkrachtig willen houden, moeten we af van het idee dat dergelijke gedragsziekten gewoon vrije keuzes zijn, en moeten we de mechanismen erachter begrijpen. Wanda de Kanter laat zien hoe dit rotte systeem werkt, waarin mensenlevens worden ingeruild voor grof geld, en onderzoekt hoe we kunnen veranderen voor een sterkere, gezondere en eerlijkere wereld.

Wanda de Kanter is longarts in het Antoni van Leeuwenhoek en activist tegen de tabaksindustrie. Dat doet ze door in te zetten op rookpreventie, en juridische strijd te leveren.

Donderdag 16 juli 2020 is Wanda de Kanter te gast bij Met het oog op morgen.

De wilde wereld. Een nieuwe relatie met de natuur. van Sanne Bloemink

Hoe raak je verbonden met de omgeving, met de natuur? Waar begint die relatie? Bloemink sprak hierover met vooruitstrevende wetenschappers, kunstenaars, schrijvers en denkers die zoeken naar nieuwe perspectieven op de omgeving. Hun werk is beangstigend, desoriënterend en opwindend tegelijk. Dus houd je vast.

Sanne Bloemink (1973) is schrijver en journalist. Eerder schreef ze Hypermama (2008), Happy Me (2012) en Diagnosedrift (2018). Ze publiceert regelmatig in De Groene Amsterdammer.

Zondag 19 juli 2020 is Sanne Bloemink te gast bij Vroege vogels.

Deze boekjes zijn onderdeel van de serie vitale ideeën voor de wereld van morgen.

Op 25 augustus verschijnen Het land van kleine buffers. Er is genoeg geld maar we gaan er verkeerd mee om van D.J. Bezemer en

De stilte. Het leven van een kind geboren tijdens de lockdown van Sarah Sluimer.

Later deze zomer verschijnt van Barbara Baarsma het verhaal over de noodzaak onze voedselketens in te korten.